You are currently viewing Защита от наводнение

Защита от наводнение

Всеки собственик на апартамент знае колко проблеми създава наводняване на апартамент поради незатворен кран в кухнята или банята, както и изтичане на вода във водоснабдителните и отоплителните системи. Наводненията в апартамента водят до огромни материални загуби и много проблеми със съседите живеещи под вас. Наводнените стени на апартамента могат да бъдат причина за отказ на скритата електрическа инсталация и електрически удар.

Разработената и предлагана от нас система за защита от наводнения ще предотврати всички проблеми, свързани с това.

 

Комплектът от системата ни за защита от наводнения се състои от следните елементи:

Управляващ блок

Датчици за изтичане на вода.

Кранове които автоматично изключват водата в системата за водоснабдяване и отопление на апартамента.

Прекъсвачи които спират електричеството в засегнатата зона.

 

Не е трудно да се разбере как работи защитата.

Сензорите се инсталират на места, където има вероятност да се стигне до изтичане. Като правило, те се монтират под ваните , мивките, около душ кабините,пералните и миялни машини, водогрейните устройства или навсякъде където е възможно протичане на вода.
При контакт с водата датчиците подават сигнал към контролния блок (контролера), който служи като диспечер. След получаване на сигнал за наличието на вода в контролируемия участък на системата за защита от изтичане, контролерът изпраща команда към електрическия сферичен вентил или към електромагнитния клапан за бързо спиране, който аварийно изключва водата във водоснабдителната или отоплителната система на апартамента . Заедно с това контролния блок може да спре електричеството в засегнатата зона и да изпрати съобщение на вашия телефон за аварията.
Изпълнението е възможно да бъде жично или безжично, на 220 воллта или на 12 волта, с аварийно захранване или без и то на съвсем поносима цена. За един апартамент са необходими 3-4 датчика един управляващ блок и обикновено два клапана. Общата цена, в зависимост от изпълнението, може да варира между 350 и 600 лева. В случай че във вашия Умен дом ще се инсталира и система за защита от пожар се спестяват средства за покупка на втори управляващ блок, например.

Възможността за уреждане на защитата на апартамента от наводнения не е нещо от далечното бъдеще – това е една от реалните стъпки, които могат да бъдат предприети днес за въвеждането на високотехнологични системи за интелигентен дом в жилищата ни.

За безплатна консултация и оглед се свържете с нас ТУК.

Leave a Reply